Κάραβαλ της Stefanie Garber ή το βιβλίο φαντασίας που χρειαζόμουν (review)

Hey there!

Σήμερα έχω ένα βιβλίο για το οποίο δεν μπορώ να πω, είχα πολλές προσδοκίες. Η φαντασία δεν είναι το είδος μου, ωστόσο είχα διαβάσει τόσα πολλά γι’ αυτό το βιβλίο και είχα μαγευτεί πριν καν έρθει στα χέρια μου. Οι εκδόσεις Ψυχογιός με πολλή χαρά μου το έστειλαν και το παιχνίδι ξεκίνησε.

Αρχικά να πω πόσο με εξιτάρει το όλο “πρόσεξε μην παρασυρθείς” κόνσεπτ. Αυτές οι εξώ-κειμενικές οδηγίες και το όλο packaging του βιβλίου ήταν κάτι που δεν συναντώ πολύ συχνά και ήταν πολύ πολύ δελεαστικό. Από το πολύ προσεγμένο εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης (κάτι που δεν συναντάς πολύ συχνά) μέχρι τους χάρτες και τα σχόλια στο οπισθόφυλλο με έβαλαν αμέσως στο aesthetic και το όλο concept που θέλει να περάσει το βιβλίο.

Πέρα λοιπόν από τα εξώ-κειμενικά στοιχεία, η ίδια η ιστορία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Το σημερινό review θα είναι όντως spoiler-free γιατί δεν χρειάζεται να ξέρεις όντως πολλά πράγματα για να το απολαύσεις. Η Σκάρλετ και η Τέλα είναι δύο αδερφές σε έναν φανταστικό και πολύ καλοστημένο κόσμο, κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του αυταρχικού πατέρα τους. Η Σκάρλετ από μικρή είχε όνειρο να πάει στο Κάραβαλ, ένα μεγάλο και extravagant θέαμα που πηγαίνει από πόλη σε πόλη του φαναστικού τους κόσμου. Έστελνε γράμματα στον μυστηριώδη αρχηγό του Κάραβαλ, τον Λέτζεντ, μέχρι που ο ίδιος της στέλνει πίσω τρεις προσκλήσεις. Και κάπου εκεί το ταξίδι για τη Σκάρλετ και την Τέλα ξεκινάει.

“No one is truly honest,” Nigel answered.
“Even if we don’t lie to others, we often lie to ourselves.
And the word good means different things to different people.”

Η αγωνία μου μέχρι να φτάσουν στο Κάραβαλ, ο τρόπος με τον οποίο περιγραφόταν η μαγεία του θεάματος αυτού και η ίδια η ανυπομονησία της Σκάρλετ με έκαναν να νιώσω πως θα πήγαινα κι εγώ μαζί τους. Τις περιγραφές και τα συναισθήματα που μου προκάλεσε αυτό το βιβλίο είχα καιρό να τα συναντήσω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι, ένα πραγματικό παιχνίδι που σε προσκαλεί να το ζήσεις.

THE GOOD ONES

Η Α-Τ-Μ-Ο-Σ-Φ-Α-Ι-Ρ-Α. Ο κόσμος, οι μικρές λεπτομέρειες, η κάθε γωνιά που μπορούσε να εξερευνηθεί. Και όχι μόνο το ίδιο το Κάραβαλ, όλος ο κόσμος που έφτιαξε η Gerber ήταν πολύ ενδιαφέρων.  Αυτό είναι που μου έμεινε περισσότερο από το βιβλίο, το όλο μυστήριο και το τι είναι, τι δεν είναι αληθινό. Χάνεσαι πολύ εύκολα μέσα στις σελίδες και είναι πολύ καλό για να ξεφύγεις λίγο από την πραγματική ζωή.

“The future knows what things we desire,
unless there is something greater in our path
that chases us away.”

THE BAD ONES

Δεν έχω πολλά αρνητικά, ίσως το ότι δεν εξερευνήθκε σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια ο κόσμος. Είχε πολύ μεγάλο potential, είχε πάρα πολλά πράγματα να ανακαλύψεις και να δεις και θα ήθελα λίγο παραπάνω. Όχι ότι μου φάνηκε λίγο, αλλά ήταν τόσο exciting που ήθελα κι άλλο. Επίσης, να πω την αλήθεια η ιστορία από τη μέση και μετά με έχασε λίγο. Ίσως λόγω του ότι δεν ένιωσα πως είδαμε πολύ τον κόσμο του Κάραβαλ να βαρέθηκα σε μερικά σημεία, κυρίως αν το συγκρίνω με το πρώτο μισό που με καταενθουσίασε.

“Remember it’s only a game”

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ:
Book Depository

και εδώ:
Ψυχογιός

Όπως και το λινκ στο Goodreads:
https://www.goodreads.com/book/show/42407167?ac=1&from_search=true

Μπορείτε να με βρείτε σε:

Instagram

Facebook

Καθώς και για μεταχειρισμένα βιβλία σε χαμηλές τιμές μπορείτε να επισκεφτείτε:

Thriftbooking

Metabook

Till next time,
Εβελίνα.

 

Advertisements

4 thoughts on “Κάραβαλ της Stefanie Garber ή το βιβλίο φαντασίας που χρειαζόμουν (review)

  1. Pingback: Summer Books – βιβλιαράκια||bookies

  2. Pingback: Τελείωσα το φετινό Goodreads Challenge – βιβλιαράκια||bookies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s